Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı Açık Öğretim Lisesi (AÖL) eğitim alanlar için kayıt tarihleri belli oldu. MEB tarafından kayıt takvimi paylaşıldı. Takvime göre, öğrencilik durumu silik, donuk veya aktif olan öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri başladı. Peki, AÖL kayıt yenileme ne zaman? AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır? Açık lise kayıt yenileme para yatırma nasıl yapılır? Açık Lise kayıt yenileme tarihleri!
Liseyi Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı Açık Öğretim Liselerinde (AÖL) devam eden öğrencilerin kayıt yenileme tarihleri belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayınlanan takvim öğrenciler tarafından araştırılıyor.
AÖL KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?
Açık Öğretim Lisesi 2022-1 Dönemi ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 22 Ağustos-7 Ekim 2022 günü mesai bitiminde sona erecek.
AÖL KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?
Otomatik kayıt yenileme işlemi için ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında her gün mesai bitiminden sonra Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi çalıştırılacak. Sistemin çalıştırıldığı saate kadar kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatıran öğrenciler öğrencilik durumları sistem üzerinden “Aktif” yapılarak kayıt yenileme işlemi tamamlayabilecek. Kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatırdığı halde bir iş günü geçtikten sonra halen kayıt yenileme işlemi yapılmamış öğrencilerin kayıt yenileme işlemini yaptırmak için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek kayıt yenileme işlemini yaptırması gerekiyor.
Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü’nden kayıt yenileme işlemleri ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde:
“Öğrencilik durumu Silik, Donuk veya Aktif olan öğrencilerimiz kayıt yenileme işlemi yaptıracak. Kayıt yenileme işlemini yaptırmayanlar dönem sınavına katılamaz.
Öğrencilik durumu “ Silik, Donuk veya Aktif ” olan öğrencilerimizden kayıt yenileme sınav ücretini anlaşmalı bankalara yatırmış öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemleri sistem tarafından bir iş günü sonra otomatik olarak yapılacaktır. Bu öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmak için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat etmelerine gerek yok.
Otomatik kayıt yenileme işlemi için ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında her gün mesai bitiminden sonra Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi çalıştırılacak. Sistemin çalıştırıldığı saate kadar kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatıran öğrencilerimizin öğrencilik durumları sistem üzerinden “Aktif” yapılarak kayıt yenileme işlemi tamamlanacak.
Kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatırdığı halde bir iş günü geçtikten sonra halen kayıt yenileme işlemi yapılmamış öğrencilerin kayıt yenileme işlemini yaptırmak için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek kayıt yenileme işlemini yaptırması gerekmektedir.”
AÖL KAYIT YENİLEME SINAV ÜCRETİ NE KADAR?
Öğrencilik durumu Silik, Donuk veya Aktif olan öğrencilerden dönem sınavına katılmak isteyenler kayıt yenileme işlemi yaptıracak. Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, belirlenen kayıt yenileme sınav ücretini ödeyecek. Bu dönem için kayıt yenileme sınav ücret olarak 50 TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına; 5 TL olarak belirlendi. 50 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Ücreti olarak anlaşmalı bankalara yatırılacak. 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği banka hesabına veya makbuz karşılığında teslim edilecek. Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) ya da ilgili bankaların internet bankacılıkları üzerinden “MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü” hesabına 50 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecek. Öğrenciler, https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı ile kayıt yenileme sınav ücretini ödeyebilecek.
KİMLERDEN KAYIT YENİLEME SINAV ÜCRETİ ALINMAYACAK?
a) İstiklal madalyası verilmiş, vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlandığını,
b) Şehitlerin eş, çocuk, kardeş, anne veya babası olduğunu,
c) Gazi ve gazilerin eş, çocuk, anne veya babası olduğunu,
ç) 15/7/2005 tarihli ve 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında mahkemeler tarafından üzerine tedbir konulduğunu,
d) İl/ilçe özel eğitim hizmetleri kurulu kararı ile Açık Öğretim Okullarına kayıt yaptıracak özel eğitim ihtiyacı olduğunu,
e) 8/3/2012 tarihli ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında olduğunu,
f) Sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumunda kaldığını,
g) Sağlık Kurulu raporu ile en az % 40 engelli olduğunu,
ğ) Tutuklu veya hükümlü olduğunu, (Denetimli serbestlik bu madde kapsamına girmektedirler) belgelendirenlerden kayıt yenileme ücreti alınmayacaktır.